Zemiakový šalát je klasika, ktorú máme rokmi overenú. Recepty väčšinou preberáme od svojich mám a každý má niečo do seba. Už roky pripravujem zemiakový šalát podľa rodinného receptu, no odkedy som skúsila tento jednoduchší a ľahší recept, neviem si šalát vynachváliť.
Nasledujúci recept je mojím favoritom a aj keď obsahuje menej surovín ako zemiakový šalát, ktorý som predtým zvykla robievať, chutí omnoho lepšie. Je akousi diétnejšou verziou klasického šalátu a nie je tak kalorický. Skúste pripraviť zemiakový šalát týmto spôsobom a pochopíte, čo je to nebíčko v papuľke.
350 g zemiakov
1 vajce
1 menší zeler
6 polievkových lyžíc bieleho jogurtu (polovicu množstva môžete nahradiť light majonézou)
1 čajová lyžička horčice
1 malá cibuľa
soľ
čierne korenie
červená paprika
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode spolu so zelerom. Po uvarení ich zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Ak si chcete uľahčiť prácu, môžete ich variť už nakrájané na kúsky. Do misy, kde dáme nakrájané a uvarené zemiaky pridáme zeler, ktorý nastrúhame. Potom pridáme vajce, ktoré sme uvarili na tvrdo a tiež nakrájali na menšie kúsky. V menšej miske si zmiešame jogurt alebo light majonézu, horčicu a koreniny so soľou. Túto zmes pridáme do misy s ostatnými ingredienciami. Pridáme tiež cibuľu nakrájanú na jemno. Môžeme použiť aj zelenú cibuľku, namiesto klasickej. Celý šalát opatrne premiešame, aby sme ho nerozdrobili. Podávame ako prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L)