Zemiakový paprikáš

Loading...
(4 / 5)

Pre mnohých je zemiakový paprikáš jedlo jeho detstva. Kým niektorí ľudia ho príliš neobľubujú, pre iných je to rýchla klasika, ktorá neomrzí.

Na zemiakový paprikáš budeme potrebovať

  • 7 zemiakov
  • klobáska alebo párky podľa chuti
  • cibuľa
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 1 PL bravčovej masti
  • 2 PL leča
  • soľ

Zemiakový paprikáš si pripravíme nasledovne

  • Očistíme a nakrájame si zemiaky na kocky. Nakrájame si aj cibuľu a klobásu či párky, podľa toho, čo sme si vybrali.
  • Na masti si opražíme cibuľku do sklovita.
  • Potom stiahneme z ohňa a pridáme papriku. Dobre premiešame, pridáme klobásky a opäť pečieme.
  • Trochu posolíme a pridáme zemiaky spolu s lečom. Zalejeme vodou, ale len tak, aby voda siahala približne do polovice.
  • Privedieme do varu a pod pokrievkou na malom ohni varíme, kým nebudú zemiaky mäkké, takmer až rozvarené.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x