Pre mnohých je zemiakový paprikáš jedlo jeho detstva. Kým niektorí ľudia ho príliš neobľubujú, pre iných je to rýchla klasika, ktorá neomrzí.
Na zemiakový paprikáš budeme potrebovať
- 7 zemiakov
- klobáska alebo párky podľa chuti
- cibuľa
- 2 ČL mletej červenej papriky
- 1 PL bravčovej masti
- 2 PL leča
- soľ
Zemiakový paprikáš si pripravíme nasledovne
- Očistíme a nakrájame si zemiaky na kocky. Nakrájame si aj cibuľu a klobásu či párky, podľa toho, čo sme si vybrali.
- Na masti si opražíme cibuľku do sklovita.
- Potom stiahneme z ohňa a pridáme papriku. Dobre premiešame, pridáme klobásky a opäť pečieme.
- Trochu posolíme a pridáme zemiaky spolu s lečom. Zalejeme vodou, ale len tak, aby voda siahala približne do polovice.
- Privedieme do varu a pod pokrievkou na malom ohni varíme, kým nebudú zemiaky mäkké, takmer až rozvarené.