Recepty na vynikajúce zemiakové placky vám prinášame pravidelne. Toto jedlo sa totiž dá pripravovať na milión spôsobov a v každej domácnosti je o nejakú surovinu vylepšené, originálne a samozrejme chutné. My sme dostali skvelý nápad a do strúhaných zemiakov sme pridali kyslú kapustu. Vyskúšajte tento recept na večeru alebo na obed ku kyslej polievke a krehká kôrka si vás úplne podmaní.
400 gramov zemiakov
200 gramov kyslej kapusty
2 PL múky
1 vajíčko
soľ
Zemiaky si najemno nastrúhame a kyslú kapustu vyžmýkame tak, aby obsahovala čo najmenej vody. Pokrájame ju najemno. V miske si zemiaky zmiešame s kapustou a pridáme soľ, korenie, vajíčko a múku. Všetko spolu dobre premiešame. Ak sa nám zdá, že je hmota príliš tekutá, pridáme viac múky. Následne vyformujeme na panvici harule a smažíme z každej strany. Dobrú chuť.
Lucia M.