Zemiakové placky s kyslou kapustou

(1 / 5)

Milovníci domácej kuchyne a najmä kvalitných domácich placiek z poctivého zemiakového cesta určite ocenia verziu aj s kyslou kapustou. Jedlo má charakteristickú chuť a nezameniteľnú vôňu. Poďte ho vyskúšať!

Budete potrebovať:

  • 400 g zemiakov
  • 200 g kyslej kapusty
  • 2 PL škrobu
  • 1 vajce
  • ½ ČL soli

Postup prípravy:

  • Zemiaky si postrúhajte na jemnom strúhadle, zmiešajte s kyslou kapustou, škrobom, soľou a vajíčkom. Mokrými rukami vytvorte placky a smažte ich obvyklým spôsobom na panvici s rozohriatym olejom.
  • Podávajte s omáčkou z kyslej smotany, alebo s cesnakovou omáčkou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x