Haruľa, zemiaková baba alebo zemiaková placka. Všade sa tomu povie inak, no vždy bude chutiť výborne! Každý si recept na túto zemiakovú pochúťku vylepšuje po svojom. Niekto pridá cibuľku, viac korenie alebo inú zeleninu. My prinášame jednoduchý recept na plnenú haruľku, čo je výborný tip na víkendovú večeru!
0,5 kg zemiakov
trochu múky
1 vajíčko
olivový olej
soľ
šunka
syr
Zemiaky ošúpte a postrúhajte na väčšie kusy, uložte do misy s vodou. Následne ich poriadne vysušte. Pridajte múku, vajíčko a prípadne aj koreniny. Panvicu dajte zohriať a potrite ju olivovým olejom. Zemiaky ukladajte do tvaru kruhu a začnite pražiť. Keď mini haruľky pripravíte, jemne ich osoľte a medzi dve vložte syr a šunku. Chvíľu počkajte kým sa syr neroztopí a môžete podávať! Môžete si k tomu pripraviť jednoduchý cesnakový dip, ktorý pripravíte zmiešaním kyslej smotany spolu s cesnakom, soľou, čiernym korením a horčicou. Dobrú chuť.
Gabriela, giallozafferano