Milovníci zemiakových placiek, pozor. Ak patríte k tým, čo túto domácu pochúťku ochutnávajú v každom kúte sveta, vyskúšajte ich v pôvodnej nemeckej receptúre, pochádzajúcej z oblasti Porýnia. Sú výborné a lahodné a budú chutiť naozaj každému.
3 veľké zemiaky
1 veľká cibuľa
3 vajíčka
½ šálky polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL soli
1 PL petržlenovej vňate
olej
Zemiaky si očistite a ošúpte, potom ich postrúhajte na hrubšom strúhadle. Cibuľu nasekajte na drobno a dobre premiešajte. Pridajte k zmesi vajcia, múku a prášok do pečiva, nezabudnite na petržlenovú vňať a soľ! Vo veľkej panvici si ohrejte olej a formujte placky. Opekajte z každej strany na strednom plameni asi 3 minúty. Potom ich naukladajte ešte na pekáč a dajte na 10 minút do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Budú fantasticky chrumkavé. Podávajte s čerstvou zeleninou a smotanovým dresingom. Prajeme dobrú chuť!
(M)