Zemiakové pirohy s bryndzou

(3 / 5)

Tradičné slovenské jedlo, ktoré si väčšinou doprajeme niekde na salaši. Zemiakové bryndzové pirohy dnes už kúpime aj ako polotovar, ale prečo by sme to robili, keď ich môžeme pripraviť doma a budú oveľa chutnejšie? Prinášame vám recept, ktorý si zamilovali gazdinky po celom Slovensku. Máte nejaký lepší tip? Napíšte nám ho do komentárov.

Budeme potrebovať:

600 gramov varených pretlačených zemiakov

150 gramov hrubej múky

soľ

100 gramov údenej slakinky

20 gramov masti

Na plnku:

150 gramov bryndze

150 gramov uvarených zemiakov

soľ

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme múku, soľ a vymiesime cesto, ktoré si na múkou posypanej doske vyvaľkáme. Medzitým si pripravíme plnku. Bryndzu premiešame s postrúhanými zemiakmi, ktoré sme si uvarili. Pridáme aj štipku soli.

Na polovicu rozvaľkaného cesta si dáme kôpky plnky a druhou polovicou cesta ich zakryjeme, cesto kolo plnky popritláčame a pokrájame na pirohy. Pripravené pirohy nahádžeme do vriacej osolenej vody a keď vystúpia na povrch, povyberáme ich. Na záver naservírujeme, polejeme ich masťou a opraženou slaninkou. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x