Zemiakové harule s cesnakom

(3 / 5)

U nás doma vždy boli haluškové soboty. V prípade, že sa halušky nevarili, pripravovali sme väčšinou tradičnú haruľu s kyslou polievkou. Kombinácia, ktorú len tak niečo neprekoná. Recept na haruľu má samozrejme každá rodina svoj a každý ich pripravuje trochu inak. Toto je za nás najlepší recept, kde sú všetky suroviny v dokonalej harmónii.

Budeme potrebovať:

1 kg očistených zemiakov

1 vajíčko

3 strúčiky cesnaku

majoránka

1 PL mlieka

100 gramov hladkej múky

masť na vyprážanie

soľ, korenie

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a narajbeme na strúhadle. Pridáme k nim vajíčko, pretlačený cesnak, soľ, korenie, majoránku, mlieko a múku. Vymiešame cesto. ďalej môžeme postupovať tak, že na masti vypražíme klasické harule, prípadne cesto môžeme roztrieť na plech a harulu môžeme upiecť aj v celku v rúre. Čas pečenia je asi 30 minút pri teplote 200 stupňov. Dobrú chuť.

instagram/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x