Zemiaková štrúdľa

Loading...
(0 / 5)

Ku pivu, vínu či len tak pre chuť. Slané pečivo je jednoznačne niečo, čo majú ľudia ešte radšej ako sladké. Niekedy však ani neviete, čo doma môžete všetko vykúzliť. Recept na zemiakovú štrúdľu sme našli na sociálnych sieťach.

Na zemiakovú štrúdľu budeme potrebovať

  • 1,5 kilogramu zemiakov
  • 40 dekagramov polohrubej múky
  • 1 deciliter mlieka
  • 2 KL soli
  • 5 dekagramov krupice
  • 1,5 decilitra oleja

Zemiakovú štrúdľu si pripravíme nasledovne

  • Zemiaky si uvaríme a prelisujeme. Potom ich necháme poriadne vychladnúť.
  • Pridáme múku, mlieko a osolíme. Cesto rozdelíme na štyri časti.
  • Každú časť na tenko vyvaľkáme a potrieme olejom. Posypeme krupicou a zavinieme ako štrúdľu.
  • Spravíme mriežku, pokrájame, potrieme olejom a dáme piecť.
  • Pečieme asi 30 minút na 200 stupňoch.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x