Tento recept má od starej klasiky poriadne ďaleko. Je veľmi moderný a chutný a okrem jedného balíčka vanilkového cukru v ňom nenájdete nič nezdravé. Práve naopak. Ide o nepečenú raw tortu, ktorá vás okúzli svojou jednoduchosťou a pritom famóznou kombináciou chutí. Vyskúšate? Poďte do toho s nami!
¼ šálky mandlí
za hrsť datlí
5 ČL kakaa
½ zrelého avokáda
1 zrelý banán
2 ČL javorového sirupu
1 ½ ČL škorice
1 vanilkový cukor (ak je treba)
3 ČL kokosového oleja
Mandle si namočte do vody asi na päť hodín, alebo cez noc. Vysypte ich do mixéra spolu s kakaom a datlami (bez kôstok) a poriadne pomixujte, pokojne aj 5 minút. Výslednú zmes vyložte do tortovej formy a utlačte prstami. Stačí, ak bude hmota tenšia, ako 1 cm.
Všetky ostatné zložky spolu zmiešajte v mixéri na kašu, alebo krémovú zmes a nalejte ju na nepečené cesto. Dajte do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín a potom zachladené podávajte. Torta fantasticky chutí s čerstvým ovocím. Prajeme dobrú chuť!
Monika