Zdravé špaldové muffiny s brusnicami

(5 / 5)

Máte chuť na sladké, ale nechcete kalorickú bombu, akou je väčšina koláčov? Vyskúšajte si špaldový koláčik s brusnicami, ktorý obsahuje len minimum cukru a zároveň prospeje aj vášmu zdraviu. Zdraviu prospieva špaldová múka vo veľkej miere podporuje správne fungovanie metabolizmu, zatiaľ čo biela múka sa usádza na steny čriev, čím negatívne pôsobí na naše trávenie. Špaldová múka obsahuje veľa bielkovín, vitamínu B a dokonca má aj protirakovinové účinky. Avšak pre nás je najpriaznivejšou informáciou, že špaldová múka rýchlo zasýti, čo znamená, že z nej takmer vôbec nepriberieme!

Budeme potrebovať:

2 hrnčeky hladkej špaldovej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček trstinového cukru

pól hrnčeka kokosového oleja

2 vajíčka

1 kypriaci prášok

granko

brusnice

Postup:

foto: Veronika Sedláčeková/receptik.sk

Do misy vložíme muku, pridáme mlieko, cukor, kokosový olej, vajíčka, kypriaci prášok a granko. Ručným mixérom si ingrediencie zmiešame a vytvoríme tým základné cesto. Pripravíme si muffinové firmičky, či obyčajný plech, ktorý pred pečením vymastíme, v tomto prípade ideálne kokosovým olejom. Do predpripravených formičiek, či plechu vlejeme hotové cesto.

foto: Veronika Sedláčeková/receptik.sk

Na vrch cesta pridáme ovocie. My sme zvolili brusnice, ale môžete použiť akékoľvek iné ovocie. Pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch. Prajeme dobrú chuť!

foto: Veronika Sedláčeková/receptik.sk

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x