Máte chuť na sladké, ale nechcete kalorickú bombu, akou je väčšina koláčov? Vyskúšajte si špaldový koláčik s brusnicami, ktorý obsahuje len minimum cukru a zároveň prospeje aj vášmu zdraviu. Zdraviu prospieva špaldová múka vo veľkej miere podporuje správne fungovanie metabolizmu, zatiaľ čo biela múka sa usádza na steny čriev, čím negatívne pôsobí na naše trávenie. Špaldová múka obsahuje veľa bielkovín, vitamínu B a dokonca má aj protirakovinové účinky. Avšak pre nás je najpriaznivejšou informáciou, že špaldová múka rýchlo zasýti, čo znamená, že z nej takmer vôbec nepriberieme!
2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
1 hrnček mlieka
1 hrnček trstinového cukru
pól hrnčeka kokosového oleja
2 vajíčka
1 kypriaci prášok
granko
Do misy vložíme muku, pridáme mlieko, cukor, kokosový olej, vajíčka, kypriaci prášok a granko. Ručným mixérom si ingrediencie zmiešame a vytvoríme tým základné cesto. Pripravíme si muffinové firmičky, či obyčajný plech, ktorý pred pečením vymastíme, v tomto prípade ideálne kokosovým olejom. Do predpripravených formičiek, či plechu vlejeme hotové cesto.
Na vrch cesta pridáme ovocie. My sme zvolili brusnice, ale môžete použiť akékoľvek iné ovocie. Pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch. Prajeme dobrú chuť!
Veronika Sedláčeková