Zdravé langoše bez kvasníc

(5 / 5)

Čo si budeme klamať, langoše nie sú práve jedlo, ktoré by nám pridalo na dobrých výsledkoch pečeňových testov. No raz za čas sa ich oplatí pripraviť, pretože je to lahôdka. Presne ten pocit, keď viete, že jete niečo, čo by ste nemali. Dnes vám prinášame nový variant langošov – bez kvasníc!

Budete potrebovať:

1 hrnček bieleho jogurtu

150g tvrdého syra

2 hrnčeky múky

½ ČL kryštálového cukru

½ ČL soli

½ ČL sódy bikarbóny

Postup prípravy:

V miske si zmiešajte jogurt, cukor, soľ a sódu bikarbónu, premiešajte a nechajte odstáť 5 minút pri izbovej teplote. Potom primiešajte múku, na jemno nastrúhaný tvrdý syr a vymieste cesto. Rozdeľte si ho na 5 častí a vyvaľkajte, alebo rukami vyformujte tvar langošov. Dajte si zohriať olej do panvice a pečte obvyklým spôsobom z oboch strán do zlatista. Podávajte ešte teplé, posypané zeleninou, pažítkou, potreté smotanou, alebo s opečenou klobáskou a cibuľkou. Možností je veľa! Prajeme dobrú chuť!

 (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x