Zdravá karfiolová ryža

Loading...
(5 / 5)

Akú prílohu máte najradšej? Na výber je toho v súčasnosti naozaj veľa, často ale siahame po overených receptoch na pečené zemiaky, kari ryžu alebo grilovanú zeleninu. Dnes si ukážeme, ako pripraviť karfiolovú ryžu. Ak si myslíte, že výsledok nie je chutný, mýlite sa. Je to úžasná a zdravá alternatíva prílohy, ktorú môžete kombinovať s mäsom aj zeleninou alebo strukovninami.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by whatieat.paleo (@whatieat.paleo)

Karfiolová ryža

Na prípravu karfiolovej ryže budeme potrebovať

Karfiolovú ryžu pripravíme nasledovne:

  • Karfiol si rozdelíme na jednotlivé hlavičky, ktoré opláchneme pod tečúcou vodou. Necháme ich na utierke uschnúť, aby neboli zbytočne mokré. Následne ich rozmixujeme v mixéri na úplne drobné kúsky.
  • Na panvici si rozohrejeme olivový olej a pridáme pretlačený cesnak, ktorý trošku opražíme. Následne pridáme karfiol, ktorý posolíme a citrónovú šťavu na dochutenie. Hmotu miešame asi 7 minút, kým sa nám nevyparí všetka vlhkosť. Hmota by mala byť stále sypká, nemusíte sa báť, že sa vám vytvorí lepivá hmota.
  • Ja som na záver ešte do odstavenej panvice pridala čerstvú nasekanú bazalku. Podávame s mäsom, prípadne aj so zeleninou na spôsob rizota alebo aj k prívarkom zo strukovín. Dobrú chuť.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x