Zapekané mleté mäso so zemiakmi

(5 / 5)

Máte doma niekoľko zemiakov, mleté mäso a neviete, čo s tým? Mnohým ako prvé napadne pripraviť tradičnú slovenskú fašírku so zemiakovou kašou. V tomto recepte však vyjdeme z komfortnej zóny a pripravíme niečo nové a oveľa chutnejšie! Netradičnú, no o to lahodnejšiu chuť dodajú jedlu rozmixované paradajky, ktorými mäso so zemiakmi pred pečením polejete. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝓡𝓲𝓶𝓶𝓾𝓵𝓴𝓪👑 (@rimmulka_lapotulka) on

Budeme potrebovať:

  • 600 g zemiakov
  • 3 paradajky
  • 1 cibuľu
  • soľ
  • červenú papriku
  • 550 g mletého mäsa
  • 120 g tvrdého syra
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • talianske bylinky
  • čierne korenie

Postup:

  • Očistenú cibuľu spolu s cesnakom vložte do mixéra a poriadne rozmixujte. Následne s touto zmesou zmiešajte mäso, soľ, červenú papriku, čierne korenie a talianske bylinky. Rukou poriadne zmes premiešajte a vytvorte z hmoty guľôčky.
  • Zemiaky ošúpte a nakrájajte ich na plátky hrubé cca 1 cm. Pri krájaní môžete použiť rôzne ozdobné krájače. Teraz začnite ukladať suroviny na plech v nasledujúcom poradí. Medzi dva zemiaky vložte jednu fašírku a takto pripravené ich ukladajte do kruhu.
  • Takto uložené a pripravené zemiaky s mäsom teraz polejte rozmixovanými paradajkami a posypte strúhaným syrom. Pečte 40 minút pri teplote 180 stupňov. Dobrú chuť.

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x