Máte doma niekoľko zemiakov, mleté mäso a neviete, čo s tým? Mnohým ako prvé napadne pripraviť tradičnú slovenskú fašírku so zemiakovou kašou. V tomto recepte však vyjdeme z komfortnej zóny a pripravíme niečo nové a oveľa chutnejšie! Netradičnú, no o to lahodnejšiu chuť dodajú jedlu rozmixované paradajky, ktorými mäso so zemiakmi pred pečením polejete.
Budeme potrebovať:
- 600 g zemiakov
- 3 paradajky
- 1 cibuľu
- soľ
- červenú papriku
- 550 g mletého mäsa
- 120 g tvrdého syra
- 2-3 strúčiky cesnaku
- talianske bylinky
- čierne korenie
Postup:
- Očistenú cibuľu spolu s cesnakom vložte do mixéra a poriadne rozmixujte. Následne s touto zmesou zmiešajte mäso, soľ, červenú papriku, čierne korenie a talianske bylinky. Rukou poriadne zmes premiešajte a vytvorte z hmoty guľôčky.
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte ich na plátky hrubé cca 1 cm. Pri krájaní môžete použiť rôzne ozdobné krájače. Teraz začnite ukladať suroviny na plech v nasledujúcom poradí. Medzi dva zemiaky vložte jednu fašírku a takto pripravené ich ukladajte do kruhu.
- Takto uložené a pripravené zemiaky s mäsom teraz polejte rozmixovanými paradajkami a posypte strúhaným syrom. Pečte 40 minút pri teplote 180 stupňov. Dobrú chuť.
sovkusom.ru