Univerzálne kuracie prsia sú mäsom, z ktorého sa dá uvariť prakticky všetko. Pre nikoho sú možno suché, pre iného je to najkvalitnejšie a najchutnejšie mäso. Akokoľvek kuracie prsia vnímate, pri správnej príprave môžu byť aj šťavnaté a aj kvalitne spracované! Dnes vám predstavíme voňavé kuracie vankúšiky na taliansky spôsob.
2 kuracie prsia
2 kúsky pečiva (chlieb alebo žemle)
25ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
80g mozzarelly
3-4 paradajky
soľ a korenie podľa chuti
15g čerstvých špenátových listov
50g parmezánu
Kuracie prsia si umyte a očistite, nakrájajte ich zhruba na veľkosť kúskov chleba alebo žemle. Do kuracích pŕs urobte zvrchu 5-6 zárezov s odstupom asi 1 cm. Mozzarellu nakrájajte na rovnaké plátky, prerežte ich na polovice a vložte ich do zárezov. To isté urobte s paradajkami. Mäso posypte soľou a korením a zalejte olivovým olejom. Trochu oleja si odložte na potretie pečiva. Ak máte chleba potrite ho olivovým olejom, ak žemle, tak ich najprv rozkrojte a prekrojenú časť potrite olivovým olejom. Rovnomerne naň naukladajte pretlačený alebo na tenké plátky nakrájaný cesnak. Naň nakoniec uložte špenátové listy a na ne položte kuracie prsia s mozzarelou a paradajkami. Posypte parmezánom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 30 minút. Podávajte horúce!
zdroj titulnej fotky a receptu: youtube(M)