Kuracie prsia s brusnicovou omáčkou

(4 / 5)

Sladkokyslá brusnicová omáčka sa nepodáva len k hovädziemu mäsu, či na sviečkovú. Američania si ju na Deň vďakyvzdania pripravujú s morkou. K hydine sa hodí ako stvorená a preto si môžeme dopriať jej dostupnejšiu variantu s kuracím mäskom.

Budete potrebovať:

500g kuracích pŕs

3 strúčiky cesnaku

½ ČL mletej papriky

1 PL horčice

½ ČL provensálskych byliniek

200g brusníc

1 PL medu

1 PL škrobu

250ml vody

soľ podľa chuti

3 PL olivového oleja

Postup prípravy:

Ako prvé si pripravte marinádu na mäso. V miske zmiešajte horčicu, pretlačený cesnak, provensálske bylinky, soľ, papriku a olivový olej. Mäso umyte a očistite, osušte a nakrájajte na rovnomerné filety. Namočte ho do marinády a nechajte v chladničke odstáť aspoň 1-2 hodiny. Potom dajte marinované mäso do vymasteného pekáča a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30-40 minút.

Brusnice môžete použiť aj zmrazené, no pred prípravou si ich nechajte celkom rozmraziť. Pomixujte ich v mixéri na kašu a dajte do hrnčeka prevrieť. Pridajte 200ml vody a opäť nechajte prevrieť. V zvyšných 50ml vody rozrobte škrob a pomaly ho vylejte do bublajúcej brusnicovej omáčky. Pridajte trochu soli a med. Omáčka je hotová, už ju len naliať na upečené mäsko. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x