Zapekané kuracie mäso so smotanovou omáčkou

Loading...
(3 / 5)

Kuracie mäso patrí medzi najvšestrannejšie. Môžete ho pripraviť s omáčkou, pečené či dokonca len zľahka grilovať. V každom jednom prípade bude chutiť geniálne! Dnes sme si pre vás pripravili recept na veľmi lahodnú kombináciu kuracieho mäsa, zemiakov a ľahkej smotanovej omáčky. Všetko sa dokopy zapečie a máte pripravený rýchly a jednoduchý obed pre celú rodinku. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @jasononcesaid on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg kuracích stehienok alebo pŕs
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžičku červenej papriky
  • 1 lyžičku mletého korenia
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňati
  • 1,2 kg zemiakov
  • olej

Omáčka:

  • 1 vajíčko
  • 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňati
  • 1 lyžicu kyslej smotany
  • štipka mletého korenia
  • soľ
  • 120 ml smotany na varenie
  • 20 dkg strúhaného syra

Postup:

  • Na začiatok nechajte variť zemiaky v slanej vode približne 8-10 minút. Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť a následne ich ošúpte. Keď sú zemiaky hotové, môžete začať s prípravou mäsa. Kuracie mäso zmiešajte so všetkými ingredienciami okrem oleja.
  • Do väčšieho plechu nalejte olej a poukladajte naň kuracie stehná spolu so zemiakmi nakrájanými na kolieska. Takto pripravené vložte do rúry a pečte približne 25-30 minút pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia si pripravte omáčku. Všetky potrebné ingrediencie zmiešajte a dajte bokom.
  • Keď sa zemiaky so stehienkami upečú zľahka ich polejte pripravenou omáčkou a ešte dopečte približne Ďalších 20 minút. Dobrú chuť!
receptneked.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x