Kuracie mäso patrí medzi najvšestrannejšie. Môžete ho pripraviť s omáčkou, pečené či dokonca len zľahka grilovať. V každom jednom prípade bude chutiť geniálne! Dnes sme si pre vás pripravili recept na veľmi lahodnú kombináciu kuracieho mäsa, zemiakov a ľahkej smotanovej omáčky. Všetko sa dokopy zapečie a máte pripravený rýchly a jednoduchý obed pre celú rodinku.
Budeme potrebovať:
- 1 kg kuracích stehienok alebo pŕs
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajíčko
- 1 lyžičku červenej papriky
- 1 lyžičku mletého korenia
- 1 lyžičku soli
- 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňati
- 1,2 kg zemiakov
- olej
Omáčka:
- 1 vajíčko
- 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňati
- 1 lyžicu kyslej smotany
- štipka mletého korenia
- soľ
- 120 ml smotany na varenie
- 20 dkg strúhaného syra
Postup:
- Na začiatok nechajte variť zemiaky v slanej vode približne 8-10 minút. Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť a následne ich ošúpte. Keď sú zemiaky hotové, môžete začať s prípravou mäsa. Kuracie mäso zmiešajte so všetkými ingredienciami okrem oleja.
- Do väčšieho plechu nalejte olej a poukladajte naň kuracie stehná spolu so zemiakmi nakrájanými na kolieska. Takto pripravené vložte do rúry a pečte približne 25-30 minút pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia si pripravte omáčku. Všetky potrebné ingrediencie zmiešajte a dajte bokom.
- Keď sa zemiaky so stehienkami upečú zľahka ich polejte pripravenou omáčkou a ešte dopečte približne Ďalších 20 minút. Dobrú chuť!
receptneked.hu