Zapekaná kuracina na 3 TOP spôsoby

(5 / 5)

Kuracinu ocení snáď každý milovník mäsa. Neškodné jedlo, ktoré zasýti, nezaťaží a pritom chutí. V tomto prípade však platí, že kuracie mäsko sa najlepšie pripravuje spoločne s ďalšími ingredienciami, ktoré mu dodajú skvelú chuť, zachovajú šťavnatosť a pritom ho povýšia na úroveň nedeľného obedu kedykoľvek v týždni.

Pri všetkých receptoch platí, že by sa mali piecť týmto spôsobom. Teplotu nastavte na 250 stupňov a pečte 10 minút. Potom teplotu znížte na 200 stupňov a pečte ďalších 15-20 minút. Vyskúšajte aj vy niektorý z týchto troch TOP receptov na kuracie prsia a buďte paňou vašej kuchyne.

Kuracie na paradajkách

Budete potrebovať:

2 kuracie prsia

1 veľkú paradajku

50g tvrdého syra

100g kyslej smotany

1 zväzok petržlenovej vňate

maslo

soľ a korenie podľa chuti

sovkusom.ru

Kuracie prsia si opláchnite a očistite, rozrežte obe prsia na dve polovice pozdĺžne. Paradajky umyte a nakrájajte na plátky. Mäso aj zeleninu osoľte a okoreňte. Pekáč si vyložte alobalom, na dno nakrájajte kúsky masla, aby bolo kuriatko šťavnaté. Poukladajte prsia na alobal a na natrite kyslú smotanu. Prikryte ju paradajkami a tie posypte nadrobno nasekanou vňaťou. Zasypte postrúhaným tvrdým syrom. Pekáč zakryte alobalom a dajte piecť.

Kuracie kapsy plnené šampiňónmi a syrom

Budete potrebovať:

3 kuracie prsia

30g tvrdého syra

2 veľké šampiňóny

20g masla

soľ a korenie podľa chuti

trochu červenej papriky

sovkusom.ru

Kuracie prsia umyte a očistite a potom ich narežte pozdĺžne ale len tak, aby sa dali naplniť a vznikli z nich akési kapsy. Mäso zvrchu posoľte a dochuťte korením podľa vašich predstáv. Dovnútra mäsa neskôr dáte plnku. Šampiňóny si nakrájajte na plátky a na podobne veľké plátky nakrájajte aj syr. Do mäsa vložte najprv šampiňóny, na ne kúsok masla a potom tvrdý syr. Mäso spojte špáradlom. Dajte do pekáča vyloženého alobalom, takisto alobalom pekáč s mäsom prikryte.

Kuracie filety v kyslej smotane s cuketou

Budete potrebovať:

300g kuracích pŕs

2-3 menšie cukety

4 PL kyslej smotany

soľ a korenie podľa chuti

1 zväzok petržlenovej vňate

sovkusom.ru

Mäso umyte a očistite, každý kus rozrežte zhruba na 3 časti, podľa toho, aké veľké prsia sú. Umyte cukety a nakrájajte ju na plátky. Na pekáč vyložený alobalom si naukladajte plátky cukety, na ne položte kúsky mäsa. Osoľte a okoreňte a prelejte kyslou smotanou. Tú zasypte nadrobno nasekanou vňatkou.

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x