Marináda na kuracie stehná

(4 / 5)

Ako často pripravujete pečené kuracie stehná? Toto jedlo je pomerne časté, pretože nestojí tak veľa, je rýchle a chutí celej rodine. Čo je však rovnako dôležité ako kvalita mäsa je marináda. Správna marináda urobí naozaj veľa a aj obyčajné jedlo dokáže povýšiť na niečo viac. Dnes si pripravíme domácu marinádu, vďaka ktorej sa bude celá vaša rodina pri nedeľnom obede zalizovať.

Budeme potrebovať:

2 lyžice oleja

4 lyžice kečupu (ostrého alebo sladkého)

4 lyžičky medu

sójová omáčka podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

cibuľa nakrájaná na kolieska

oregano

bazalka

soľ a korenie

Postup:

Všetky suroviny si zmiešame v miske a každú časť kuraťa dobre namarinujeme. Ak to urobíte deň pred pečením, budú kuracie stehná ešte šťavnatejšie. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x