Kuracie na bylinkách v hubovej omáčke

Loading...
(5 / 5)

Kuracie mäso chutí ešte lepšie, ak ho pripravujeme na bylinkách. Dnes prinášame famózny recept, pri ktorom sa vám v ústach rozohrá orchester chutí a pod nosom zavanie hotový hurikán vôni. Necháte sa zlákať na takéto dobré jedlo?

Budete potrebovať:

8 kuracích stehien

¼ ČL soli

čierne korenie podľa chuti

2 PL nasekaného čerstvého rozmarínu

2 PL nasekaného čerstvého tymianu

1 PL petržlenovej vňate

1 PL olivového oleja

8 šampiňónov, alebo iných hríbikov

1 PL polohrubej múky

1 šálka kuracieho vývaru

2 ČL dijonskej horčice

Postup prípravy:

Kuracie mäso si očistite, nakrájajte na menšie kúsky a v miske osoľte z oboch strán, pridajte korenie a polovičné dávky nasekaných byliniek. Olivový olej si ohrejte v panvici a pridajte doň mäso. Osmažte ho z oboch strán, aby sa zatiahlo. Nechajte ho na panvici aspoň 5-7 minút. Potom ho preložte na pekáč a dajte do mikrovlnky, aby ostalo teplé. Medzitým si huby nakrájajte na pásiky a osmažte ich v tej istej panvici ako kuracie mäso. Pridajte k nim múku a zmes premiešajte. Potom hríby zalejte vývarom a horčicou. Povarte a miešajte, kým omáčka nezhustne a neprevrie. Na záver do omáčky pridajte zvyšnú časť nasekaných byliniek a zalejte ňou kuracie mäso v pekáči. Pečte pri teplote 200 stupňov asi 40 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x