Zapečená cuketa s cesnakom

Loading...
(4 / 5)

Cuketa je úžasná zelenina, ktorú nielenže teraz kúpite úplne všade, no navyše je aj vynikajúca a ľahká na prípravu. Ak hľadáte nejaký nový recept, jeden tu pre vás mám. Cuketa spestrí váš jedálniček, môžete ju použiť ako prílohu k mäsám, pripraviť ako jednohubky a s bylinkami chutí úplne najlepšie. Odbočme však späť k nášmu receptu.

Vyprážaná cuketa s cesnakom a orechmi bude odteraz konkurovať aj vašim najlepším mäsovým receptom. Tento recept môžete pripraviť buď ako predjedlo, alebo ako prílohu.

Budete potrebovať:

1 cuketu

3 strúčiky cesnaku

čerstvú petržlenovú vňať

hrsť vlašských orechov

olej

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cuketu umyjeme a ošúpeme. V prípade, že má nejaké jadierka, pokojne ich vykrojte. Ak však máte mladú cuketu, pokojne nechajte aj šupku, aj semiačka. Cuketu nakrájajte na drobné kolieska, podobne ako krájate zemiaky.

Do panvice si nalejte olej a položte ju na mierny plameň. Do rozohriateho oleja postupne vložte cuketu a opečte ju tak, aby bola zlatistej farby. Na panvici ju však neopekajte príliš dlho, pretože sa môže stať, že vnútro bude kašovité.

Petržlenovú vňať umyte a nasekajte nadrobno. Cesnak pretlačte a vlašské orechy rozmixujte alebo posekajte nadrobno nožom. V miske nakoniec zmiešajte vňať, cesnak, orechy, soľ, korenie a trochu olivového oleja. Zmes pridajte k cukete a všetko spolu dobre premiešajte.

Vyprážaná cuketa nebola nikdy chutnejšia. Vďaka orechom získa neobvyklú chuť a vaša kuchyňa bude rozvoniavať nádhernou vôňou. Toto jedlo bude chutiť dokonca aj tým, ktorí veľmi nemajú v obľube zeleninu. Dobrú chuť.

(Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x