Nie je recept ako recept. Niektoré máme v hlave a pripravujeme ich už automaticky a niektoré sú zase tak nezvyčajné, že si ich musíme poznačiť, aby sme na ne nezabudli. K takýmto u nás patria napríklad vyprážané kapustové rezne. Chutí vegetariánom ale aj tým, čo na mäso nedajú dopustiť. Ak ste ich ešte neskúšali, možno je ten správny čas.
1 kapustu
150 gramov tvrdého syra
50 gramov múky
1 vajíčko
strúhanku
soľ a korenie
Kapustu si dobre umyjeme a porozdeľujeme ju na jednotlivé listy. Tie si trošku predvaríme a to tak, že ich povaríme asi 10 minút v hrnci s vriacou vodou. Syr si nakrájame na plátky a každý plátok obalíme v kapuste. Vytvoríme si malé rezne, ktoré klasicky obalíme. Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Proces obaľovania opakujeme dvakrát. Rezne vypražíme klasicky na oleji alebo masti dochrumkava. Dobrú chuť.
Lucia M.