Vyprážané mäsové venčeky

Loading...
(0 / 5)

Nadýchané cesto, chrumkavá zlatistá kôrka a fantastická vôňa maska a cesnaku. Podobné mäsové venčeky nájdete v mnohých turistických letoviskách rozvoniavať z pouličných stánkov. Pripraviť si ich ale môžete aj doma a budú vám chutiť rovnako, ak nie ešte lepšie. Predsa len, budete presne vedieť, čo jete.

Budete potrebovať:

20 g droždia

1 ½ šálky mlieka

3 šálky polohrubej múky

1 ½ ČL kryštálového cukru

soľ podľa chuti

30 ml slnečnicového oleja

30 g masla

500-600 g mletého hovädzieho mäsa

1 cibuľa

čierne korenie podľa chuti

3 strúčiky cesnaku

Postup prípravy:

Mlieko ohrejte a rozpustite v ňom namrvené droždie, pridajte cukor a za hrsť múky. Po niekoľkých minútach by mala zmes vyzerať ako hustá smotana. Nechajte ju na teplom mieste odpočívať približne polhodinu.

Rozpustite si maslo, do veľkej misy dajte spolu s ním zvyšnú múku a väčšiu štipku soli. Prilejte slnečnicový olej a vymieste cesto. Môže sa stať, že bude redšie, preto pridajte trochu múky. Pridajte ju však až potom, čo do misky prilejete aj odstátu zmes z droždia! Do cesta pridávajte múku navyše dovtedy, kým nebude pružné, no zároveň sa nebude rozpadať. Ak sa vám lepí na ruky, natrite si ich olejom. Misku s hotovým cestom prikryte utierkou a odložte na teplé miesto, aby podkyslo ešte aspoň hodinu.

sovkusom.ru

Do menšej misky si nadrobno nakrájajte cibuľu, pretlačte cesnak a pridajte korenie a soľ. Zmiešajte s mletým mäsom a dôkladne premiešajte.

Z cesta si vyšúľajte väčšie gule a nechajte stáť 10 minút. Z mäsovej zmesi si v rukách vyšúľajte o polovicu menšie guľôčky rovnakého počtu, ako je bochníčkov z cesta.

sovkusom.ru

Bochníky jemne pritlačte dlaňou a do ich stredu naukladajte mäsové guľôčky.  Potom kraje cesta prilepte k mäsu tak, ako vidíte na obrázku.

sovkusom.ru

Dajte si rozohriať olej na smaženie a vkladajte doň jeden venček po druhom. Smažte ako šišky do zlatista a z oboch strán. Podávajte ešte teplé. Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x