Milujete sezónne cukety ako my? Potom by ste rozhodne mali vyskúšať tento vynikajúci a rýchly taliansky recept na vyprážané cukety. Sú šťavnaté, chutné, voňajú po dobrom syre a rozbúchajú srdce nejedného gurmána.
2 cukety
125g syru ricotta
100g parmezánu
50g hladkej múky
1 KL sušeného droždia
1 vajce
soľ a korenie
olej na vyprážanie
Cukety si ošúpte, opláchnite a osušte. Nastrúhajte ich na jemno a vyžmýkajte prebytočnú vodu. V miske ich potom zmiešajte s ricottou, strúhaným parmezánom, vajíčkom, múkou a soľou s korením podľa chuti. Na záver pridajte sušené droždie, aby cukety mierne napuchli.
Rozohrejte si olej na vyprážanie a na panvicu dávajte polievkovou lyžicou primerané kôpky a na panvici do nich končekom lyžice spravte dieru. Mali by vzniknúť malé kolieska, niečo ako donutky. Na oleji smažte cukety do zlatista z oboch strán. Prstence po vysmažení ukladajte na kuchynské utierky, aby vysali prebytočnú masť. Podávajte s čerstvou zeleninou, smotanovým dipom, alebo chrumkajte len tak pri večernom filme. Zaručene vám bude chutiť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), giallozafferano.it