Vyprážaná mozzarella

Loading...
(2 / 5)

Máte chuť na niečo špeciálne? Dnes vám ukážeme, ako si pripraviť vyprážané sendviče s mozzarellou. Podávať ich môžete so zeleninou, na obed aj na večeru, prípadne len ako chuťovku k vínu. Tento nápad je skvelý a ak ste ešte neskúšali, odporúčame. Ak nemáte mozzarellu, použite aj iný syr, napríklad hermelín.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valerio La Veglia (@_ilfoodchevale) on

Na vyprážanú mozzarellu budeme potrebovať:

  • biely toastový chlieb
  • vajíčka
  • múka
  • mozzarella
  • strúhanka
  • olej/masť

Postup:

  • Z toastového chleba odkrojte kraje. Mozzarellu nakrájajte priečne na plátky a dajte na chlieb. Urobte sendvič a môžete ho prejsť valčekom, aby spolu všetko držalo pokope.
  • Takýto sendvič teraz obalíme v trojobale. Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Opakujeme dvakrát. Takéto sendviče teraz vypražíme ako klasické rezne na oleji alebo na masti. Potom ich necháme na servítke odkvapkať. Kto chce, môže ich piecť aj v rúre na papieri na pečenie.
  • TIP: do vnútra môžete dať napríklad aj šunku, toasty potrieť kečupom alebo omáčkou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x