Vyprážaná cuketa

Loading...
(0 / 5)

Je až neuveriteľné, na koľko spôsobov dokážete pripraviť cuketu. Či už ju zapečiete so syrom alebo ju upečiete v rúre či vypražíte. Dnešný recept bude na cuketové mini fašírky, ktoré sú vhodnou voľbou do týchto teplých dní. Ako prílohu si k nim môžete pripraviť zeleninový šalát alebo len varené zemiaky. Ak teda ešte neviete, čo bude dnes variť na obed toto je tip od nás.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Катрин (@mayyy.434) on

Budeme potrebovať:

  • 500 g cukety
  • 2 vajíčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 100 ml mlieka
  • 100 g strúhanky
  • 3 lyžice pšeničnej múky
  • 20 g masla

Postup:

  • Cuketu umyte a nakrájajte na kolieska. Predtým než ju budete vyprážať nezabudnite ju poriadne osoliť a okoreniť. Predtým než budete pokračovať ďalej, obaľte cuketu v múke.
  • Vajíčka zmiešajte spolu s mliekom a štipkou soli. Obalené cukety namočte do pripravenej zmesi a nakoniec obaľte v strúhanke. Obalené cukety poukladajte na tanier a nechajte 10 minút vychladiť. Pomôže to najmä tomu, že strúhanka po vypražení neopadne. Tiež môžete obaľovanie zopakovať, podobne ako pri rezňoch.
  • Maslo spolu s olejom zahrejte na panvici a môžete začať vyprážať. Dobrú chuť!

sovkusom.ru

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x