Vyprážaná cuketa so zemiakmi

Loading...
(0 / 5)

Aj keď je cuketa skôr letná zelenina, ešte stále ju nájdeme v ponuke obchodov, preto nevidíme dôvod, prečo si ju nepripraviť. Podobným spôsobom môžete vypražiť väčšie batáty, baklažán alebo tekvicu. K tomu už len maslové zemiaky a nejaký dobrý šalát. Tip na fantastický recept máme od pani Zuzky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana 🍛👌🏻🤤 (@jana.meals) on

Na vyprážanú cuketu budeme potrebovať:

  • zemiaky
  • petržlenová vňať
  • soľ a korenie
  • trošku rasce
  • mletá červená paprika
  • cuketa
  • grilovacie korenie
  • vajíčka
  • strúhanka
  • múka

Postup:

  • Uvaríme si zemiaky so šupkou, ošúpeme a vložíme do hrnca v ktorom sme opražili na oleji petržlenovú vňať s troškou soli, rasce a papriky, chvíľu prehrejeme a odstavíme.
  • Cuketu nakrájame na kolieska, z každej strany posolíme, dáme štipku grilovacieho korenia. Keď zmäkne, osušíme do servítky, obaľujeme v trojobale a vysmážame. Dobrú chuť.
  • TIP na dressing: Do misky vylejeme 2 kyslé smotany, posolíme, okoreníme, pridáme 2 veľké strúčiky cesnaku a podla chuti sójovú omáčku.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x