Je až neuveriteľné, na koľko spôsobov dokážete pripraviť cuketu. Či už ju zapečiete so syrom alebo ju upečiete v rúre či vypražíte. Dnešný recept bude na cuketové mini fašírky, ktoré sú vhodnou voľbou do týchto teplých dní. Ako prílohu si k nim môžete pripraviť zeleninový šalát alebo len varené zemiaky. Ak teda ešte neviete, čo bude dnes variť na obed toto je tip od nás.
Budeme potrebovať:
- 500 g cukety
- 2 vajíčka
- soľ
- čierne korenie
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 100 ml mlieka
- 100 g strúhanky
- 3 lyžice pšeničnej múky
- 20 g masla
Postup:
- Cuketu umyte a nakrájajte na kolieska. Predtým než ju budete vyprážať nezabudnite ju poriadne osoliť a okoreniť. Predtým než budete pokračovať ďalej, obaľte cuketu v múke.
- Vajíčka zmiešajte spolu s mliekom a štipkou soli. Obalené cukety namočte do pripravenej zmesi a nakoniec obaľte v strúhanke. Obalené cukety poukladajte na tanier a nechajte 10 minút vychladiť. Pomôže to najmä tomu, že strúhanka po vypražení neopadne. Tiež môžete obaľovanie zopakovať, podobne ako pri rezňoch.
- Maslo spolu s olejom zahrejte na panvici a môžete začať vyprážať. Dobrú chuť!
sovkusom.ru