Vynikajúce čučoriedkové muffiny bez váženia

Loading...
(4 / 5)

Ak máte chuť na sladkú dobrotu, ideálne je upiecť muffiny. Cesto aj postup sú jednoduché, zvládne ich pripraviť aj začiatočník. Dnes sme sa rozhodli ich pripraviť s čučoriedkami, no skvelá je aj kombinácia s iným ovocím, orechmi alebo čokoládou. Kto na ne dostal chuť?

muffiny2.jpg“ alt=““ width=“1103″ height=“692″ /> Foto: pxhere

Na čučoriedkové muffiny budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 gramov čučoriedok

Čučoriedkové muffiny pripravíme nasledovne:

  • V miske si najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Následne primiešavame múku s práškom do pečiva, na pomoc si môžeme zobrať metličkový mixér. Pridávame po častiach aj mlieko a olej. Keď máme cesto vymiešané, môžeme ho podľa potreby aj upraviť.
  • Ak chceme čokoládové muffiny, pridáme ešte asi 4 lyžice kakaa. Pridať môžeme aj oriešky alebo čokoládu nasekanú na malé kúsky. Kto chce, môže urobiť aj mramorový efekt a len časť cesta pripraviť s kakaom. Výsledné muffiny tak budú dvojfarebné.
  • Do cesta na koniec pridáme čučoriedky, ideálne čerstvé. Mrazené pustia fialovú farbu, ktorá zafarbí cesto, čo však na chuti muffinom neuberá, takže voľba je na vás. Keď cesto navrstvíme do jednotlivých košíčkov, muffiny pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 20 minút. Na záver ich môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.

 

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x