Vláčny koláč s cuketou a čokoládovým krémom

Loading...
(3 / 5)

Čokoládový koláč s cuketou v ceste je vláčny, cesto je aj po upečení mierne lepivé a krém, ktorý stuhne krásne spája celkový výsledok. Na vrch stačí rozložiť čerstvé alebo mrazené ovocie a skvelý dezert je na svete.

Na koláč s cuketou a čokoládovým krémom budeme potrebovať:

Foto: receptik.sk

Na cesto:

  • 200 gramov cukety
  • 100 ml oleja
  • 40 gramov kakaa
  • 150 gramov hnedého cukru
  • štipka soli
  • 220 gramov ovsenej múky (môže byť aj špaldová)
  • 220 ml vody
  • 10 gramov prášku do pečiva

Na čokoládový krém

  • 300 gramov batátov
  • 100 gramov čokolády
  • 40 gramov masla
  • 1 Pl medu
  • 50 ml kokosovej smotany

Postup:

  • Batáty si nakrájame a a dáme variť do vriacej vody na asi 15 minút, aby nám zmäkli. Medzitým si pripravíme cesto. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  • Cuketu si nastrúhame na hrubo, trochu posolíme a necháme postáť. V miske si zmiešame všetky suroviny na cesto a na záver pridáme aj cuketu, z ktorej sme dobre vyžmýkali prebytočnú vodu. Cesto bude redšie, to ale ničomu nevadí. Nalejeme ho do formy na chlebíček a pečieme 40 minút.
  • Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si krém. Teplé batáty rozmixujeme na pyré a v miske nimi zalejeme polámanú čokoládu a maslo. Pod teplom sa čokoláda roztopí, všetko premiešame. Pridáme med a kokosovú smotanu. Krém dáme stuhnúť na chvíľku do chladničky, kým sa nám upečie koláč a stihne nám vychladnúť.
  • Na Záver už len krém navrstvíme na upečený cuketový chlebíček a na vrch dozdobíme ovocím. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x