Vianočné štafetky

(5 / 5)

Poznáte tento koláčik? Možno sú o čosi tradičnejšie u susedov z Čiech, no pamätať si ich niektorí môžu aj z detstva. Štafetky máčané v čokoláde jednoznačne váš sviatočný tanier obohatia. Pripravte si ich s kávovým alebo karamelovým krémom, no spájať ich môžete aj lekvárom alebo čokoládovou plnkou. Dáme vám na výber hneď niekoľko tipov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina (@_martullka_) on

Budeme potrebovať:

  • 250 gramov bielkov
  • 150 gramov cukru
  • 60 gramov mletých orechov
  • 60 gramov hladkej múky

Tipy na krém:

Špeciálny karamelový krém

Univerzálny vanilkový krém do všetkých koláčov

Lahodný smotanový mascarpone krém

Parížska šľahačka na plnenie koláčov

Varený čokoládový krém

Postup:

  • V miske si najskôr vyšľaháme bielka s cukrom do krásnej a nadýchanej peny. Postupne primiešavame orechy a múku. Vznikne nám cesto, ktoré môžeme (ale nemusíme) nechať oddychovať v chladničke.
  • Na plech si dáme papier na pečenie a cesto natrieme a jemne pocukríme. Pečieme pri 180 stupňoch, kým nie je zlatisté na povrchu. Toto množstvo nám postačí na dva plechy, pričom na jeden plát navrstvíme krém a prikryjeme ho druhým.
  • Necháme stuhnúť a nakrájame na kocky alebo obdĺžniky. Ak chcete tvoriť rolku, stačí vám na to aj jedno upečené cesto, nemusíte ho lepiť, len navrstvíte krém a zrolujete. Výsledné štafetky ešte môžeme dozdobiť čokoládovou polevou. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Teta (@teta_la) on

foto: facebook/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x