Veľkonočné kuriatka z vajíčok

(5 / 5)

Veľkonočný stôl so slanými i sladkými dobrotami má pre každú rodinu osobité čaro. Či už na svoj stôl pripravíte a šibačov ponúknete rozvoniavajúcou šunkou a klobáskami, čokoládovými alebo ovocnými zákuskami alebo pagáčmi, určite si dáte záležať nielen na tom, ako budú vaše kulinárske výtvory chutiť, ale i na tom, ako budú vyzerať. Myslíte, že sme na niečo zabudli? Nezabudli, nebojte sa! Vajíčka sú asi tým najtradičnejším veľkonočným symbolom a okrem toho, že šibači si od vás odnesú pekné maľované kraslice, môžete ich nechať pochutnať si aj na vajíčkovom predjedle, ktorého nezvyčajný dizajn sa bude určite podieľať na vytvorení krásnej sviatočnej atmosféry.

Budete potrebovať:

6 ks varených vajec

2 PL majonézy

1 PL horčice

1 mrkva

zopár makových semienok

soľ podľa chuti

korenie podľa chuti

Postup:

Najskôr vytvorte čiapočku. Vezmite očistené vajíčko a ostrým nožom z neho odrežte 1/3. Odrezená časť bude tvoriť vrchnú škrupinku. Postup zopakujte so všetkými vajciami. Keď to máte, opatrne z nich odstráňte žĺtky. Tie potom vložte do misy, rozmiešajte ich a pridajte k nim majonézu, horčicu, soľ a korenie podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte, až kým pomazánka nebude úplne hladká, bez hrudiek.

Väčšiu polovicu vajíčok naplňte vzniknutou pomazánkou – môžete použiť napríklad zdobičku na torty. Náplňou nemusíte šetriť, správne kuriatka sú predsa bacuľaté. Zo surovej mrkvy pripravte zobáčiky a nožičky. Mak môžete použiť na naznačenie očí.

Predjedlo podávajte v miske alebo na tanieri. Tieto milé kuriatka budú pôsobiť ešte lepšie, keď ich poukladáte na listy zeleného šalátu, prípadne ich obložíte inou chutnou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram.com, Katuš, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x