Univerzálna plnka

(4 / 5)

Máte radi kurča pečené s lahodnou plnkou alebo počas Veľkej noci zvyknete pripravovať plnku pečenú v rúre? Tento skvelý a jemný pokrm nemusí byť len súčasťou niektorých jedál a pripraviť si ho môžete počas celého roka veľmi jednoducho. Stačí, keď zmiešate zopár surovín pri najbližšom varení nedeľnej polievky a chutnú varenú plnku máte hotovú za pár minút. 

Varená plnka je lahodne jemná a voňavá. Hodí sa k mäsu, šalátom aj ako príloha a v našej rodine sa jej nevieme dojesť. Pri príprave nedeľnej polievky občas uvarím i plnku, no zakaždým väčšie množstvo, keďže ju každý doslova miluje. Vďaka nasledujúcemu receptu si túto delikatesu môžete pripraviť aj vy.

Budeme potrebovať:

6 suchších žemlí (alebo rovnaké množstvo chleba či rožkov)

2 väčšie cibule

2 strúčiky cesnaku

zväzok petržlenovej vňate

6 vajec

trochu vývaru z polievky

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Na prípravu takejto plnky nepotrebujeme čerstvé pečivo. Dokonca je najideálnejšie, ak použijeme starší chlieb, rožky alebo žemle. Tie si najprv nadrobte do väčšej misy. Pridajte vajcia a všetko poriadne premieste. Nakrájajte petržlenovú vňať na jemno a pridajte k zmesi vajec a pečiva. Masu osoľte a pridajte korenie podľa chuti. Tak isto k zmesi pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Znovu všetko dôkladne premiešajte. Na záver pridajte trošku vývaru, v zábislosti od hustoty masy. Celá masa by nemala byť príliš riedka, skôr vláčna a „šťavnatá“.

Túto zmes uložíme vo forme valčeka na potravinársku fóliu a zrolujeme. Konce fólie poistíme gumičkou a takto pripravenú plnku vložíme do horúcej polievky. Polievka však nesmie vrieť! Varíme približne 15 až 20 minút. Následne z polievky vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť a krájame na kolieska.

Prajeme vám dobrú chuť!

(Jana L)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x