Kto by nepoznal túto slávnu grécku studenú omáčku? Skvele sa hodí k hlavným jedlám a väčšinou je súčasťou zeleninových šalátov. Ak si ju chcete pripraviť doma, no hľadáte ten správny recept, vyskúšajte ju pripraviť takto.
200 gramov uhoriek
400 gramov gréckeho jogurtu
1 strúčik cesnaku
soľ a mleté čierne korenie
1 PL olivového oleja
Voliteľné:
čierne olivy
1 PL citrónovej šťavy
pár lístkov mäty a trošku pažítky
Uhorky si umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ich nadrobno, trochu rozmixujeme v mixéry, alebo ich môžeme aj nastrúhať. Pridáme k nim grécky jogurt a pretlačený cesnak. Dochutíme soľou a korením. Potom môžeme pridať voliteľné suroviny ako šťavu z citróna, pažítku, mätu alebo rozmixované čierne olivy. Podávame vychladené. Dobrú chuť.
Lucia M.