Tvarohový vianočný chlebík

Loading...
(5 / 5)

K blížiacim sa vianočným sviatkom je dobré si oprášiť recepty, na ktoré ste možno už aj zabudli. Toto je tvarohový sladký chlebíček, ktorý sa u nás doma pečie roky, no nevidieť ho často. Poznať ho môžete aj pod názvom tvarohová štóla. Poznáte? Pečiete? Dajte vedieť. Autorkou tohto receptu je pani Janka a chutí presne tak, ako kedysi ten od mojej babky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K A R O L I N A K . (@karolinakallmunzerova) on

Na tvarohový vianočný chlebík budeme potrebovať:

  • 400 gramov polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 180 gramov práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 gramov tvarohu vo vaničke
  • 200 gramov masla
  • 2 vajíčka
  • šťava a kôra z polovice citróna
  • hrozienka
  • mandle
  • oriešky
  • kandizované ovocie

Postup:

  • Cesto si vypracujeme pomocou mixéru, nezabudnite, že maslo musí byť izbovej teploty, aby sa ľahšie šľahalo. Ku koncu ho však vypracujeme už ručne, aby bolo vláčne. Pridáme oriešky, mandle, hrozienka namočené v rume a kandizované ovocie.
  • Prehnietime a vyformujeme chlebík. Dáme ho do vymastenej formy a pečieme pri teplote 170 stupňov takmer hodinku. Priebežne ho kontrolujeme. Po upečení potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x