Tvarohové ruže

(1 / 5)

Tvaroh je veľmi zdravou potravinou, ktorú naše telo ocení najmä v surovom stave. Pridať ho do pečenia je však geniálny nápad, keďže sladké dobroty pripravené z tejto suroviny sú jemné a lahodné. Ak sa chystáte piecť, určite siahnite po nasledujúcom recepte, ktorého výsledkom sú skvelé tvarohové ruže. Ich lahodná chuť, podmanivá sladká vôňa a lákavý vzhľad vás ihneď dostanú. Rýchle a jednoduché pečenie zo zopár základných surovín vás tiež určite poteší.

Tvarohové ruže sa nádherne vynímajú na tanieri, skutočne pôsobia ako ozdoba, no dlho sa u vás určite neohrejú. Po prvom zahryznutí sa ich nebudete vedieť dojesť. Neváhajte ani chvíľu a pripravte si ich pomocou nasledujúceho receptu ešte dnes.

Budeme potrebovať:

450 g hladkej múky

250 g tvarohu

100 g masla

1/2 pohára cukru

1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

1 balíček vanilkového cukru

1/2 čajovej lyžičky soli

2 žĺtky

Postup:

V mise si zmiešame tvaroh so žĺtkami, ktoré poriadne vyšľaháme. Následne k nim pridáme mäkké maslo, soľ, vanilkový aj kryštálový cukor a znovu dôkladne premiešame.

Do takto pripravenej zmesi začneme po troche pridávať preosiatu múku a sódu bikarbónu. Múky možno budete potrebovať trošku viac alebo menej, všetko záleží na vlhkosti použitého tvarohu. Vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí a je pomerne hutné.

Cesto si potom vyvaľkáme na hrúbku 2 až 3 milimetre. Následne z neho pomocou pohára alebo formičky vykrajujeme kruhy. Vyrezané kolieska následne položíme na seba (3 až 4 kusy) s miernym posunom a potom z nich zrolujeme závitok.

Zo vzniknutého valčeka, ktorý rozrežeme na 2 časti vytvoríme ružičky. Hotové ruže ukladáme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Ruže môžeme pred pečením potrieť vajíčkom.

Pečieme ich pri teplote 120 stupňov približne 20 až 30 minút v závislosti od nastavenia a druhu rúry. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom a podávame. Prajeme vám dobrú chuť!

 (Jana L), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x