Tradičné makové kolieska

Loading...
(5 / 5)

Tradičné makové kolieska nemôžu chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Ak ste ich doteraz ešte nevyskúšali, môžete ich pripraviť podľa tohto receptu, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.

Na tradičné makové kolieska budeme potrebovať

  • 750 gramov polohrubeh múky
  • 250 mililitrov kryštálového cukru
  • 250 gramov masla
  • 1 vajce
  • jeden prášok do pečiva
  • 250 gramov mletého maku
  • 120 mililitrov kyslej smotany

Na plnku

  • zlatý klas
  • 200 mililitrov mlieka
  • šťavu aj kôru z polovičky citróna
  • 120 gramov masla
  • 120 gramov práškového cukru

Tradičné makové kolieska si pripravíme nasledovne

  • Najprv si vypracujeme cesto zo všetkých surovín, ktoré necháme odstáť hodinu alebo aj cez noc.
  • Potom si vyvaľkáme cesto a vykrajujeme kolieska, ktoré dáme piecť na 180 stupňov asi 15 minút.
  • Následne si pripravíme krém. Z mlieka a klasu si uvaríme puding. Vyšľaháme si maslo a práškový cukor. Potom pridáme citrónovú šťavu a vychladnutý puding.
  • Spojíme ich a potom môžeme ešte ozdobiť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x