Mnoho ľudí nemá rado fašírky práve preto, že sa pripravujú z mletého mäsa. Nech už je dôvod akýkoľvek, mleté mäso svojim vzhľadom mnohých odpudí a tak sa oberajú aj o fantastickú chuť fašírok. To všetko sa dá napraviť, ak si fašírky pripravíte bez mäsa. Mnohé z týchto receptov sú ešte chutnejšie, ako tie mäsové!
Z uvarených zemiakov si pretlačte kašu, pridajte do nej maslo, múku, vajcia a soľ, všetko od oka a podľa chuti. Veľa závisí aj od druhu zemiakov, množstva vody a škrobu v nich. Keď odhadnete tú správnu konzistenciu, sformujte rukami fašírky a smažte ich v oleji. Je to neuveriteľne chutné!
Pripravte si cibuľu, zemiaky, paradajkový pretlak a detskú krupicu. Rozmiešajte všetky zložky spolu, cibuľu nezabudnite nakrájať na drobno a zemiaky je dobré predvariť, bude sa s nimi jednoduchšie manipulovať. Pridajte jedno vajíčko, soľ, korenie a majoránku a formujte fašírky. Potom klasicky osmažte na oleji.
Obľúbené hríbiky si nakrájajte na drobné kocky, pridajte, vajce, múku, cesnak, soľ a korenie a smažte na oleji ako klasické fašírky. Hríbikové fašírky fantasticky chutia aj ako jednohubky v podobe guľôčok.
Čoraz populárnejšia brokolica sa teší svojmu úspechu v kuchyniach po celom svete. Brokolicu obvarte v horúcej vode, počkajte, kým bude mierne mäkká. Potom ju v miske rozmačkajte, pridajte múku, soľ a korenie, pretlačte 2-3 strúčiky cesnaku a formujte fašírky. Tie pred smažením obaľte zľahka v strúhanke.
Kapustu prebehnite cez mlynček na mäso, zmiešajte ju s roztlačeným mangom a hrubou múkou. Pridajte soľ a korenie, exotické korenie, alebo lokálne bylinky a formujte fašírky. Smažte v oleji do zlatista.
Vajcia si najprv uvarte, potom ich postrúhajte na hrubšom strphadle. Zmiešajte s nastrúhanou cuketou, cibuľou nakrájanou na drobno, pretlačeným cesnakom, soľou, korením, polohrubou múkou a môžete pridať aj kyslú smotanu. Vyformujte fašírky a smažte na oleji.
Postrúhajte cuketu, pridajte nasekanú cibuľku, cesnak, soľ a korenie, zmiešajte s dvomi celými vajcami a múkou a vyformujte fašírky. Opekajte ich na oleji. Cuketové fašírky sú vynikajúce aj s provensálskymi bylinkami.
Vyskúšate niektorú z týchto pochútiek aj vy? Dajte nm vedieť v komentároch.
(M), sovkusom.ru