Teplá horčicová omáčka

(5 / 5)

Najjednoduchšia omáčka je tá, do ktorej nejde veľa surovín. Pri omáčkach patria medzi základné suroviny maslo a smotana, no dnes sa pozrieme na niečo rovnako chutné, no možno jednoduchšie na prípravu. Navyše, nejedná sa o žiadnu omáčku pre začiatočníkov, pokojne ju teda môžete servírovať hosťom pri slávnostnejšej večeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Comfort Foods 🌱 (@thehiddenveggies) on

Budeme potrebovať:

  • 80 ml suchého bieleho vína
  • 30 gramov šalotky
  • 2 PL dijonskej horčice
  • 1,5 lyžičky citrónovej šťavy
  • soľ a korenie
  • trošku silného vývaru
  • 60 ml smotany
  • čerstvé oregano
  • 10 gramov masla

Postup:

  • Suché biele víno nalejeme do hrnca a pridáme trošku vývaru. Pridajte nasekanú šalotku a nechajte speniť. Následne pridajte horčicu a citrónovú šťavu. Povaríme tak, aby sa nám víno vyredukovalo. Osolíme a okoreníme.
  • Povaríme asi 2 minúty a prilejeme smotanu. Varíme ďalšie tri minúty. Potom hrniec odstránime z tepla a pridáme oregano a maslo. Miešame tak, aby nám omáčka trošku zhustla a dostala krémovú konzistenciu. Podávame, dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x