Tekvicový džem

Loading...
(5 / 5)

Sezóna tekvice je tu a ak ich máte na záhradke veľa, môžete z nich vyskúšať urobiť džem. Je to možno trochu zvláštna kombinácia chutí, no keď tento džem ochutnáte, budete veľmi milo prekvapení. Jeho príprava netrvá dlho a budete potrebovať naozaj minimum ingrediencií.

Máte radi džemy, marmelády a lekváre? Jeden recept na skvelý a chutný džem sme vám už priniesli a budete ho mať hotový za 5 minút.

Na tekvicový džem budete potrebovať:

1 kilogram pyré z tekvice (muškátová, maslová)

300 gramov cukru

šťava z citróna

1 lyžica vanilkového extraktu

Postup:

Tekvicu si najskôr očistite, rozkrojte a vyberte semienka. Pokrájajte ju na kúsky a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 40 minút. Po vytiahnutí z rúry ju nechajte vychladnúť a dužinu vložte do mixéru. Po mixovaní vám vznikne jemné pyré, ktoré zmiešajte s citrónovou šťavou a vanilkou. Celú zmes nechajte chvíľu (cca 5 minút) povariť a odstavte zo sporáka.

V inom hrnci si rozpustite cukor a pridajte štipku soli. Varte na miernom ohni až kým vám nevznikne karamel. Ešte kým je karamel horúci, prilejte ho k tekvicovej zmesi. Nezľaknite sa toho, že to bude trochu bublať. Tekvicové pyré s karamelom opäť priveďte k varu a za stáleho miešania varte. Horúci džem nalejte do sklenených nádob a nechajte ich uzavreté vychladnúť.

Tento džem sa skvelé hodí nielen na pečivo, ale aj do koláčov či na muffiny. Bude ho milovať celá vaša rodina. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x