Syrové palacinky

Loading...
(4.5 / 5)

Palacinky sú veľmi vďačným pokrmom vďaka svojej úžasnej variabilite. Pripravíte ich na sladko s ovocím, džemom, čokoládou alebo šľahačkou, no skvele chutia aj slané so šunkou alebo s hríbmi. Iste ste sa stretli aj s palacinkami, ktoré sú naplnené a následne vyprážané alebo sladké palacinky, ktoré po natretí krémom a následnom navrstvení tvoria chutnú tortu. Možností je mnoho a dnes vám prinášame skvelý tip na neobyčajné raňajky. Syrové palacinky s bylinkami sú originálnym spôsobom, ako začať deň tou najchutnejšou dobrotou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🖤Eva’s_Mom🖤 (@daria_seldyukova) on

Tieto syrové palacinky nádherne rozvoňajú vašu kuchyňu a aj keď sa asi najlepšie hodia na raňajky, nepohrdnete nimi ani vo forme chutnej večere. Ak svojej návšteve rady pripravujete nápadité misy a pohostenia, určite do nich skúste zakomponovať tieto palacinky, ktoré nie len skvele chutia, no sú aj nesmierne oku lahodiacim pokrmom. Recept je veľmi jednoduchý a poteší vás iste aj to, že naň potrebujete len zopár bežných surovín.

Budeme potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 300 ml vody
  • 150 g tvrdého syra
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • štipka čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 stonka čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

  • Pripravíme si misu, do ktorej rozbijeme 2 vajcia. K nim pridáme lyžičku soli, lyžičku cukru a štipku čierneho korenia a pomocou mixéra, ktorý zapneme na mierny stupeň všetko vyšľaháme na jednoliatu hmotu. Potom k vyšľahaným vajciam pridáme vodu.
  • V ďalšej miske si zmiešajte zvyšné sypké suroviny: hladkú múku a prášok do pečiva. Múku neskôr postupne pridávame k vajciam a znova šľaháme. múku môžete pridávať aj formou preosievania cez sito, ak si chcete byť istá, že sa vám nespravia hrudky. Na záver pridáme potrebné množstvo rastlinného oleja. Posledný krát premiešame mixérom na malých otáčkach.
  • Teraz si k zmesi pridáme tvrdý syr, ktorý sme si predtým nastrúhali. Cesnak prelisujeme a tiež pridáme k zmesi. Na záver si nadrobno nakrájame petržlenovú vňať a tiež pridáme do misy s ostatnými ingredienciami. Všetko dobre zamiešame.
  • Ak máte kvalitnú panvicu, palacinky môžete piecť bez použitia dodatočného oleja, keďže ste ho pridali už do cesta. Tie z vás, ktorých panvica nemá najideálnejší povrch by mali ubrať z oleja pridaného do cesta (zredukujte množstvo na jednu lyžicu), aby ste následne olej použili na potretie panvice.
  • Palacinky pečieme z oboch strán do zlatista. Po upečení k nim môžete podávať zeleninu alebo si skúste palacinky natrieť čerstvým maslom, kým sú ešte teplé. Skvele sa k nim hodia aj rôzne smotanové nátierky, posypať ich môžete aj pažítkou, ktorú pokojne pridajte aj do cesta. Fantázii sa medze nekladú. Prajeme vám dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x