Sušené slivky na slano

Loading...
(5 / 5)

Ak koncom leta a na jeseň radi sušíte sezónne ovocie, potom je tento recept príjemným osviežením do vašej kuchyne. Sušené slivky pripravoval snáď už každý, no sušené slivky s bylinkami a cesnakom na slaný spôsob sú lahôdka, ktorú ochutná len málokto. Vy si ju môžete pripraviť pre vlastné potreby u vás doma.

Budete potrebovať:

500g sliviek

½ ČL majoránky

½ ČL bazalky

½ ČL mäty

½ ČL tymianu

1 ČL soli

75ml olivového oleja

50ml vínneho octu

2 strúčiky cesnaku

Postup prípravy:

Slivky umyte a osušte, rozkrojte na polovice a vyberte kôstky. Osoľte ich. Pripravte si bylinkovú zmes. Odporúčame bylinky vopred usušiť, zmiešať a rozdrviť na menšie časti v miske a posýpať takouto hotovou zmesou. Potom pridajte do zmesi na drobno nakrájaný cesnak. Dobre premiešajte a nasypte na slivky. Naukladajte ich na pekáč vyložený papierom na pečenie. Dajte ich do rúry vyhriatej na 60-70 stupňov, nechajte ich pri takejto teplote zhruba 1,5 hodiny. Potom nechajte pootvorené dvierka ešte ďalšie 3-4 hodiny a pekáč v rúre.

Ochladené a usušené slivky (nemusia byť celkom) dajte do uzatvárateľnej nádoby a zalejte ich zmesou oleja a octu. Slivky by mali byť zaliate až povrch. Nádobu zatvorte a odložte do chladničky na 7-8 hodín. Potom pridávajte do jedál. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x