Šúľance s makom

Loading...
(3 / 5)

Máte chuť na niečo sladké? Zemiakové šúľance s makom sú to pravé. Dnes už v obchode zakúpite šúľance, ktoré sú hotové a ušetríte si tak veľa času a námahy v kuchyni. My však stále preferujeme pripraviť ich podomácky. Tento recept je vynikajúci a u nás doma sa osvedčil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [email protected] Kitchen (@allabarrio) on

Budeme potrebovať:

  • 450 gramov varených pretlačených zemiakov
  • 200 gramov hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 vajíčko
  • 120 gramov masla
  • 120 gramov maku
  • 120 gramov práškového cukru

Postup:

  • V šupke uvarené zemiaky si ošúpeme a preatlačíme, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme hladké zemiakové cesto. Dosku si pomúčime a z cesta vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na kúsky a každý z nich vyšúľame.
  • Šúľance by mali byť dlhé ideálne 2-3 centimetre. Keď ich máme vyšúľané, vyvaríme ich v horúcej osolenej vode. Na záver ich posypeme makom, práškovým cukrom a zalejeme roztopeým maslom. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x