Šúľance s makom

(3 / 5)

Máte chuť na niečo sladké? Zemiakové šúľance s makom sú to pravé. Dnes už v obchode zakúpite šúľance, ktoré sú hotové a ušetríte si tak veľa času a námahy v kuchyni. My však stále preferujeme pripraviť ich podomácky. Tento recept je vynikajúci a u nás doma sa osvedčil.

Budeme potrebovať:

450 gramov varených pretlačených zemiakov

200 gramov hladkej múky

štipka soli

1 vajíčko

120 gramov masla

120 gramov maku

120 gramov práškového cukru

Postup:

V šupke uvarené zemiaky si ošúpeme a preatlačíme, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme hladké zemiakové cesto. Dosku si pomúčime a z cesta vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na kúsky a každý z nich vyšúľame. Šúľance by mali byť dlhé ideálne 2-3 centimetre. Keď ich máme vyšúľané, vyvaríme ich v horúcej osolenej vode. Na záver ich posypeme makom, práškovým cukrom a zalejeme roztopeým maslom. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x