Máte chuť na niečo sladké? Zemiakové šúľance s makom sú to pravé. Dnes už v obchode zakúpite šúľance, ktoré sú hotové a ušetríte si tak veľa času a námahy v kuchyni. My však stále preferujeme pripraviť ich podomácky. Tento recept je vynikajúci a u nás doma sa osvedčil.
Budeme potrebovať:
- 450 gramov varených pretlačených zemiakov
- 200 gramov hladkej múky
- štipka soli
- 1 vajíčko
- 120 gramov masla
- 120 gramov maku
- 120 gramov práškového cukru
Postup:
- V šupke uvarené zemiaky si ošúpeme a preatlačíme, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme hladké zemiakové cesto. Dosku si pomúčime a z cesta vytvoríme dlhý šúľok, ktorý pokrájame na kúsky a každý z nich vyšúľame.
- Šúľance by mali byť dlhé ideálne 2-3 centimetre. Keď ich máme vyšúľané, vyvaríme ich v horúcej osolenej vode. Na záver ich posypeme makom, práškovým cukrom a zalejeme roztopeým maslom. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.