Strapačky s kyslou kapustou

(3 / 5)

Ak ste milovníkom tradičných halušiek, sem tam možno túto klasiku vymeníte za inú. Strapačky s kyslou kapustou sa tešia rovnakej obľube a v každej slovenskej reštaurácii majú v jedálnom lístku svoje ctené miesto. Pripravujete ich aj doma? Ak ste to ešte neskúšali, je najvyšší čas začať.

Budeme potrebovať:

500 gramov kyslej kapusty

120 gramov masti

30 gramov cibule

trošku vody

1 kilogram zemiakov

1 ČL soli

300 gramov hladkej múky

slaninka

Postup:

Kyslú kapustu si posekáme nadrobno a na polovici masti si opražíme cibuľku. Keď sa krásne leskne, pridáme kapustu a podlejeme troškou teplej vody. Dusíme do mäkka. Zemiaky si očistíme, postrúhame, osolíme, pridáme múku a vytvoríme cesto. Halušky nahádžeme do vriacej vody a necháme uvariť. Keď nám vyplávajú na povrch, scedíme a dáme do misy. Na masti si pripravíme oškvarky a na záver strapačky zmiešame s kapustou a na vrch dáme usmaženú slaninku. Môžeme pridať aj lyžičku kyslej smotany. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x