Ak ste milovníkom tradičných halušiek, sem tam možno túto klasiku vymeníte za inú. Strapačky s kyslou kapustou sa tešia rovnakej obľube a v každej slovenskej reštaurácii majú v jedálnom lístku svoje ctené miesto. Pripravujete ich aj doma? Ak ste to ešte neskúšali, je najvyšší čas začať.
500 gramov kyslej kapusty
120 gramov masti
30 gramov cibule
trošku vody
1 kilogram zemiakov
1 ČL soli
300 gramov hladkej múky
slaninka
Kyslú kapustu si posekáme nadrobno a na polovici masti si opražíme cibuľku. Keď sa krásne leskne, pridáme kapustu a podlejeme troškou teplej vody. Dusíme do mäkka. Zemiaky si očistíme, postrúhame, osolíme, pridáme múku a vytvoríme cesto. Halušky nahádžeme do vriacej vody a necháme uvariť. Keď nám vyplávajú na povrch, scedíme a dáme do misy. Na masti si pripravíme oškvarky a na záver strapačky zmiešame s kapustou a na vrch dáme usmaženú slaninku. Môžeme pridať aj lyžičku kyslej smotany. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.